Forside Majoren & Admiralinden Sejlruten Billeder Skibet Malte II Kontakt os CV Vores familie

CV for Inger Marie og Per

 

Inger Marie Haahr

Inger Marie er født i Horne ved Varde 10. maj 1949 som datter af Klara og Sigfred Haahr. Inger Marie voksede op som den ældste af en børneflok på 5 i bungalowen ved skoven i Ølgod. Faderen var buschauffør og moderen hjemmegående. Efter en normal vestjysk barndom og skolegang sluttende med realeksamen blev Inger Marie dels kontoruddannet og dels uddannet som defektrice. Senere fulgte job på Varde Apotek, giftermål med Merethe og Laurids Far, Harry, og heraf følgende flytning til et parcelhus i Oksbøl ved Varde. I Oksbøl arbejdede Inger Marie de fleste af årene som kommuneassistent (folkeregister og borgmestersekretariat), men også som kontorassistent i et ingeniørfirma. Inger Marie engagerede sig i lokalsamfundet især indenfor svømning og gymnastik. I 1987 mødte hun Per…..

 

Per Frank Henriksen

Per er født i Skærbæk (ved Taulov) 15. maj 1944 som den ældste søn af Betty og Ingvard Frank Henriksen. Allerede året efter flyttede familien til Middelfart, hvor Per voksede op som den ældste af 5 drenge. Faderen var først mejerist og senere sygekasseinkassator. Moderen hjemmegående. Per gik skoletræt ud med en mellemskoleeksamen og kom straks i lære som kommis, hvilket stod på de næste 4 år i en gammel købmandsgård i Middelfart. Fritiden gik mest med badminton. I mellemtiden flyttede familien til Fredericia, hvor forældrene havde købt en papirforretning. I 1964 blev Per indkaldt som rekrut i Viborg og gjorde herefter tjeneste i Hæren (Viborg, Slagelse, Kronborg, Oksbøl, Odense, Fredericia, Haderslev, Kroatien og Mons) indtil pensioneringen som major i 2004. Ind i mellem (1968 til 1980) var Per gift med Ulla (mor til Tine) og Marianne (mor til Anne og Eva). I 1987 arbejdede Per som lærer på Hærens Kampskole i Oksbøl og under udgang mødte han Inger Marie…..

 

Inger Marie og Per

Flyttede sammen i Oksbøl med Inger Maries datter Merethe og Pers datter Anne. Efter Pers tjeneste som kompagnichef i Odense købte de i 1989 et parcelhus i Oksbøl og blev samme år gift på rådhuset. Interessen for sejlads blev vakt af gode venner, og i årene frem til 1995 lejedes sejlskibe i sommerferien, ligesom mangen en week-end blev tilbragt på havet med sejlervenner. I samme periode bestod begge duelighedsprøven på aftenskole i Varde. I 1993 flyttede familien til Haderslev for at udnytte de bedre sejladsmuligheder på Jyllands østkyst. Inger Marie arbejdede først som skolesekretær og senere som studiesekretær på Haderslev Statsseminarium. Efter Pers udstationering i Kroatien i 1995 anskaffede familien sig MALTE I, en dejlig L 29 sejlbåd. I de følgende år blev al fritid tilbragt på havet. I 2000 blev Pers regiment Slesvigske Fodregiment ondsindet nedlagt af politikerne, men herved bød muligheden sig for tjeneste i udlandet og de næste 4 år boede vi i Mons i Belgien, hvor Per arbejdede i NATO militære hovedkvarter og Inger Marie ordnede regnskaber mv. for den danske præst i Bruxelles. En dejlig periode med orienteringsløb, tennis og ture rundt i Europa, men dog ikke med så megen sejlads. Her tog vi den endelige beslutning om langturen resulterende i købet af MALTE II Juleaftensdag 2002. Så tog forberedelserne rigtig fat og straks efter Pers pensionering i juni 2004 startede vi langfarten først med prøvesejladser rundt i Danmark og endelig med afgang fra Thyborøn 19. juli 2004.

 

Copyright 2010 MF Kreativ Design